Kopers Checklist – De beste inductie kookplaat kiezen

Niet iedere inductie kookplaat past in jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan het formaat, de aansluiting en de beschikbare ruimte in de keuken. Om teleurstelling en frustratie te voorkomen hebben wij een checklist opgesteld. Kun je alles afvinken? Dan weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet:

  • Functionaliteiten: het is belangrijk om eerst helder te hebben waar jouw inductie kookplaat aan moet voldoen. Dit heeft namelijk gevolgen voor zowel het installeren en inbouwen als de prijs.
  • Afmetingen: voor het inbouwen is het belangrijk om de afmetingen van de kookplaat scherp te hebben. Houd er ook rekening mee dat een inductie kookplaat met afzuiging grotere afmetingen hebben dan kookplaten zonder afzuiging. 
  • Afzuiging: de afzuiging is bij de aankoop van een inductie kookplaat een belangrijke afweging. Twee zaken zijn essentieel bij de afzuiging: geluid en afzuigsterkte. Het geluid dit kun je aflezen aan het aantal dB. De afzuigkracht is aangeduid als m3/h (het aantal kubieke meter afgezogen per uur) waarbij geldt, hoe meer hoe sterker .de afzuiging. 
  • Aansluiting: het is allesbepalend of het benodigde vermogen van de inductie kookplaat mogelijk is in jouw keuken. Voor sommige modellen heb je een zogenaamde perilex stekker nodig. Hiervoor moet dan een aparte kabel vanuit jouw meterkast worden getrokken. Iets om rekening mee te houden dus. Lees op onze inductie kookplaat aansluiten pagina meer informatie over elektra en kosten.
  • Budget: inductie kookplaten zijn er in alle soorten en maten. Bepaal voor jezelf hoeveel je kwijt wilt zijn. Kijk naar onze top 10 inductie kookplaten gecategoriseerd op verschillende prijsklassen. 
  • Merken: sommige merken zoals Bora lopen voorop en zijn pionier wat de inductie kookplaat betreft. Dit zijn niet per se de best verkrijgbare. Kijk dus goed naar onze samengestelde top 10’s waarin de prijs kwaliteit voorop staat.