Inductie kookplaat met afzuiging

Ben jij opzoek naar een inductie kookplaat met afzuiging? Veel mensen die een nieuwe keuken kopen kiezen voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging. Het is ruimtebesparend en ziet er esthetisch strak uit. Op deze pagina vind je de 5 best beoordeelde inductie kookplaten met afzuiging. Onderaan de pagina vind je randzaken waar jouw keuken aan moet voldoen.

 1. Bora Biu
 2. Smeg HOBD482D | 83cm
 3. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | 83cm
 4. MIELE KMDA7473FLA
 5. AEG IDE84244IB

Bora inductie kookplaat met afzuiging

Details

1. BORA BIU

Bora is een pionier op het gebied van inductie kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Het design, de kwaliteit en het beperkte geluidsniveau bij maximale afzuigkracht zijn optimaal. Kookluchtjes en vet worden sterk opgevangen en werken net zo goed als bij een traditionele afzuigkap.

Met het fraaie touchsysteem en de centrale afzuiging is dit een mooie toevoeging en vervanger voor een afzuigkap. Op esthetisch vlak is Bora een uitblinker en kwalitatief hoogstaand. Het enige nadeel is dat deze kookplaat geen flexibele kookzones heeft.

Nog altijd is de fabrikant Bora vooruitlopend met de geïntegreerde afzuiging vergeleken met andere merken. Je koopt dus een van de meest stille inductie kookplaten met afzuiging die er op dit moment beschikbaar zijn.


Smeg inductie kookplaat met afzuiging

Details

2. Smeg HOBD482D | 83cm

Smeg is een bekend merk op het gebied van keukenapparatuur. Deze kookplaat met geïntegreerde afzuiging is een populair en veel verkocht model. De rechthoekige afzuiging in het midden van de kookplaat is esthetisch mooi vormgegeven en van roestvrijstaal. Het geluid van de afzuiging is op maximale stand 65dB.

De Smeg HOBD482D is technisch geavanceerd. De panherkenning functie maakt dit een veilige inductiekookplaat voor kinderen en ouderen. Deze functie detecteert of er een pan op de kookplaat staat. Aanvullend hierop wordt de kookplaat in geval van overkoken automatisch uitgeschakeld.

Verdere technische features zoals touch control en koppelbare kookzones, maakt dit een populaire inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Bovendien is deze kookplaat esthetisch geschikt voor als je opzoek bent naar all-black.


Etna inductie kookplaat met afzuiging

Details

3. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | 83cm

Deze inductiekookplaat met afzuiging van ETNA is een allround topmodel en scherp geprijsd ten opzichte van andere modellen. De ETNA AKI480ZT is voorzien van 4 kookzones, waarvan twee extra krachtig zijn. Het biedt helaas geen flexibele kookzones waarbij je ervoor kunt kiezen om zones samen te voegen tot één grote kookplaat.

Met de ‘Virtual Pan Support Design’ helpt jou de pan op de juiste wijze te plaatsen om de pan zo goed mogelijk te positioneren. Als de pan overkookt, wordt de kookplaat automatisch uitgeschakeld en wordt het kookvocht opgevangen in de centrale bak. Deze is eenvoudig zelf te legen en te reinigen.

Dit model is een populaire optie in het middensegment. Voor minder dan €2000 heb je een geïntegreerde afzuiging met recirculatie en een mooi vormgegeven inductie kookplaat.


Miele inductie kookplaat met afzuiging

Details

4. MIELE KMDA7473FLA

Kies je voor Miele, dan kies je voor kwaliteit. De MIELE KMDA7473FLA beschikt over de TwoInOne bij Miele – Silence-motor. Naast Bora is dit de stilste inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Op de hoogste stand is het geluidsniveau slechts 63db.

Deze Miele kookplaat kan op twee manieren worden geïnstalleerd. Met recirculatie of directe luchtafvoer naar buiten toe. Op het gebied van veiligheid voldoet deze inductie kookplaat aan alle verwachtingen.

Bekijk de prijzen voor deze kookplaat van hoogstaande kwaliteit en een stille downdraft afzuiging.


foto van AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging

Details

5. AEG IDE84244IB

De AEG IDE84244IB inductiekookplaat staat bekend om zijn geavanceerde functies die koken efficiënter en gebruiksvriendelijker maken. Een van de meest opvallende kenmerken is de geïntegreerde afzuiging, waardoor de noodzaak van een afzonderlijke afzuigkap vervalt, waardoor de keuken een strakker en moderner uiterlijk krijgt. De kookplaat biedt tevens de handige Bridge-functie, waarmee gebruikers twee zones kunnen combineren voor het gebruik van groter kookgerei.

Wat betreft bediening en gebruiksgemak, beschikt de AEG IDE84244IB over directe touch-bediening. Deze functie zorgt voor onmiddellijke warmteregeling en stelt gebruikers in staat om snel temperatuuraanpassingen te maken. Bovendien maakt de innovatieve Hob2Hood-technologie het koken nog eenvoudiger door automatisch de afzuigkap aan te passen op basis van wat er op de kookplaat gebeurt, zodat koks zich volledig kunnen concentreren op hun culinaire creaties.


Hoe werkt een inductiekookplaat met afzuiging?

De technologie van een inductie kookplaat met afzuiging is relatief jong. Het uitgangspunt is dat er geen externe afzuigkap meer nodig is. De damp stijgt trager dan dat de afzuigkap het naar beneden kan zuigen. Door deze op een centrale plek in de kookplaat te verwerken kunnen dampen hier niet aan ontsnappen. Dit wordt ook wel downdraft afzuiging genoemd.

Een recirculatie bak in combinatie met een speciale filter onder de kookplaat zorgt ervoor dat de vieze luchtjes en stofjes worden gefilterd. De lucht wordt vervolgens weer via een andere kant de kamer in geblazen. Op deze manier heb je én afzuigkap in het zicht én geen afvoerbuis nodig. Bekijk het getoonde filmpje voor de werking van de downdraft afzuiging techniek.

Checklist voor een inductie kookplaat met afzuiging

Helaas komen kopers van een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging nog te vaak voor verrassingen te staan. gebeurt het nog te vaak dat mensen een inductiekookplaat met afzuiging kopen waarbij nog additionele producten vereist zijn. Bekijk hieronder onze checklist voordat je de kookplaat bestelt:

 1. Type filter: Recirculatie of luchtafvoer:
  Kies je voor recirculatie, dan is het belangrijk om te kijken welke filters mogelijk zijn per model. Dit kan namelijk een plasma filter zijn of een koolstoffilter. Een plasmafilter is duurder, maar gaat jarenlang mee. Een koolstoffilter moet jaarlijks vervangen worden, maar voordeliger. Meer weten over filters van een inductie kookplaat met afzuiging?Lees meer over filters voor een inductie kookplaat met afzuiging;
 2. Maatvoering:
  Voordat je een inductie kookplaat koopt, is het belangrijk om de beschikbare ruimte goed in te meten. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de positionering van de kookplaat. De hoogte van het aanrechtblad, de afstand tot de randen van het aanrechtblad, en de breedte, diepte en hoogte. Meer weten over het inmeten? Lees: hoe moet ik een inductiekookplaat inmeten?
 3. Elektrische aansluiting
  De stekker van een inductie kookplaat kun je niet zomaar in het stopcontact pluggen. De situatie van jouw meterkast bepaalt of de aansluiting in de keuken geschikt is voor een inductiekookplaat. Kijk dus goed naar hoeveel fasen, aantal kW en groepen benodigd zijn. Meer weten over de installatie van een inductie kookplaat? Lees: hoe installeer ik een inductie kookplaat?
 4. Geluid:
  De hoeveelheid geluid die een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging maakt is sterk afhankelijk van het merk en type. Vaak zijn kookplaten op features en kwaliteit gelijk, maar kan het prijsverschil honderden euro’s zijn voor slechts een paar decibel geluidsverschil. Bepaal voor jezelf hoe belangrijk jij deze factor vindt.
 5. Flexibele zones of niet
  Iedere kookplaat bestaat standaard uit 4 kookzones. Afhankelijk van welk model je kiest, zijn kookzones te koppelen om één grote hitteplaat te creëren. Bepaal voor jezelf hoe belangrijk deze toepassing is en of deze nodig is. Hoe minder extra features, hoe goedkoper de kookplaat.

Voordelen van een inductie kookplaat met afzuiging

De voordelen wegen op tegen de nadelen. Als je budget het toelaat en je hebt ruimte in de keuken, dan is een dergelijke kookplaat met een downdraft afzuiging een uitstekende keuze. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet:

 • Ruimtebesparing
 • Geen koof nodig omdat het een recirculatiesysteem heeft
 • Eenvoudig schoon te houden
 • Esthetisch mooier en strakker

Ook interessant om te lezen: