Een gietijzeren pan op inductie

Een gietijzeren pan en een inductie kookplaat is een prima combinatie. Het voordeel van een gietijzeren pan is dat de warmte geleidelijk wordt verspreid. Ook kent een gietijzeren pan geen chemische laagjes. Het is een puur product gemaakt van gietijzer waar goed op te bakken is.

Voordelen van een gietijzeren pan op inductie

Het grootste voordeel van een gietijzeren pan is dat er geen chemische laagjes zijn. Waar veel anti aanbak pannen een PFAS laag hebben, bestaat de anti aanbak laag bij een gietijzeren pan uit emaillen. Of men kiest ervoor om handmatig de pan in te vetten.

Nog een voordeel is de kwaliteit van het materiaal. Als je zorgvuldig omgaat met een gietijzeren pan op inductie dan kan zo’n pan levenslang mee. Let er wel op dat je een gietijzeren pan op inductie niet te snel verhit maar langzaam heet maakt.

De top 3 gietijzeren pannen op inductie

Ben je opzoek naar de beste gietijzeren pan op inductie? Hieronder staan 3 populaire en veel verkochte gietijzeren pannen voor inductie.

1. Le Creuset Gietijzeren Koekenpan

Deze fijne en grote gietijzeren pan houdt warmte goed vast waardoor je veel controle over het koken houdt. Het houten handvat is fijn om deze pan van ruim 3kg te bewegen.