Poffertjes pan voor inductie

Ben jij opzoek naar een poffertjes pan voor inductie? Niet getreurd! Bijna iedere poffertjes pan kan op een inductie kookplaat. Zolang de bodem magnetisch, niet gekrast en verbogen is, kun jij de poffertjes pan gebruiken!

Welke poffertjes pan voor inductie moet ik kiezen?

Poffertjes pannen komen in veel verschillende soorten en maten. Het materiaal kan verschillen, het aantal gaten van de te maken poffertjes en sommige hebben een anti-aanbak laag. Het meest gangbare formaat is een poffertjespan met 12 poffer vormpjes erin. Ga je richting 16 vormpjes dan wordt niet alleen de pan groter, dan moet je ook harder werken! Je moet de poffertjes namelijk vrij snel omkeren.

  • Gietijzeren poffertjespan – Deze wordt als beste ervaren. Een klassieke gietijzeren poffertjes pan is geschikt voor inductie kookplaten omdat de bodem magnetisch is. Een groot voordeel van gietijzer is dat de warmte zich geleidelijk verdeeld en de pan overal even heet is.
  • Aluminium poffertjespan – Een aluminium pan is niet geschikt voor een inductie kookplaat. Aluminium is niet magnetisch en werkt dus niet op inductie. Het grote voordeel van aluminium is dat de pan snel en geleidelijk wordt verhit, licht van gewicht is. Ook is dit vaak goedkoper dan andere materialen.

Wil je meer weten over welke pannen wel of niet op een inductie kookplaat kunnen? Kijk dan op onze pagina over inductie pannen en doe de inductie pan check!

Je wilt de lekkerste poffertjes bakken en dat doe je met de beste poffertjes pan. Niet alle pannen beschikbaar in de winkel of online zijn geschikt voor dit type kookplaat. Daarom zijn hieronder de 3 beste poffertjes pannen getoond die jij met een gerust hart kunt gebruiken op inductie.

Beste poffertjespan voor inductie

Je wilt de lekkerste poffertjes bakken en dat doe je met de beste poffertjes pan. Niet alle pannen beschikbaar in de winkel of online zijn geschikt voor dit type kookplaat. Daarom zijn hieronder de 3 beste poffertjes pannen getoond die jij met een gerust hart kunt gebruiken op inductie

1. CuisiNoon® Poffertjespan Premium Ø 24 cm

Deze poffertjespan van CuisiNoon is van gietijzer. Dit materiaal kent toch vaak de voorkeur voor dergelijke pannen. Je kunt hiermee een flinke portie maken. Een speciale anti aanbak laag voor gietijzer zorgt ervoor dat niks blijft kleven. Koop je deze set? Dan krijg je er een gratis kookboek, spuitje en een siliconen invet kwastje bij.

meest gekozen poffertjes pan voor inductie

2. BIKO – Pancake pan Ø 26,5 cm 

Deze poffertjespan van BIKO is van aluminium. Normaliter kan een pan van aluminium niet op inductie. Echter heeft deze poffertjespan een speciale bodem die wel magnetisch is. Net zoals gietijzer heeft een aluminium pan als voordeel dat de hitte snel en gelijkmatig verspreidt. Met deze pan maak je wel wat grotere poffertjes en neigt het meer naar pannekoekjes. Toch is het lichtgewicht, kwaliteit van de pan en de anti aanbaklaag wat deze pan zo gewild maakt.

pan voor grote poffertjes

3. Foumt – Poffertjespan Ø 24cm 

Deze poffertjespan van Foumt is van gietijzer. Met deze pan kun je tot 19 poffertjes tegelijkertijd maken. Deze pan komt met gratis poffertjesvorken, handvaten, een kookboek, kwast en doseerfles.

poffertjespan set