Vrijstaande inductie kookplaat kopen?

Een vrijstaande inductie kookplaat is de perfecte oplossing waar het niet mogelijk is om er een in te bouwen of als er ruimtegebrek is. Daarnaast hebben vrijstaande inductie kookplaten ook (bijna) altijd een standaard stekkeraansluiting. Dit in tegenstelling tot veel kookplaten waarvoor een Perilex aansluiting nodig is. Lees op deze pagina meer over een losstaande inductie kookplaat.

De voordelen:

Voor veel mensen is een vrijstaande inductie kookplaat een uitkomst:

  • Afmeting – De afmeting van een vrijstaande inductie kookplaat is bijna altijd 54cmx54cm. De reden hiervoor is dat het dan past op een tafelhoogte koelkast. Dit werkt erg ruimte besparend. Ideaal dus als je een kleine en krappe keuken hebt.
  • Aansluiting – Een inductie kookplaat die wordt ingebouwd heeft vrijwel altijd een Perilex aansluiting nodig. Dit betekent dat er mogelijk een aanpassing in de meterkast en een nieuwe aansluiting nodig is. Dit kost extra geld, bovenop de kosten van de kookplaat. Een vrijstaande inductie kookplaat heeft (bijna) altijd een standaard stekker.
  • Kosten – Het scheelt veel in de prijs om te kiezen voor een losstaande kookplaat. Zo is het laagdrempelig om tegen lage kosten op inductie te kunnen koken.
  • Verplaatsbaar – Als je even meer ruimte in de keuken wilt of het apparaat wilt schoonmaken. Dan is het fijn dat het een verplaatsbaar object is.

De nadelen:

  • Minder vermogen – Het is een voordeel maar tegelijkertijd ook een nadeel. Juist omdat het aan te sluiten is met een standaard stekker kan niet op alle kookpitten volledig vermogen worden geleverd. Maak je dus echt intensief gebruik van de kookplaat, dan is een Perilex aansluiting wel te overwegen. Bekijk onze pagina over een inductiekookplaat aansluiting voor meer informatie.
  • Veiligheid – Een losstaande kookplaat is altijd gevaarlijker dan een ingebouwde. Uiteraard blijft de veiligheid van het koken op inductie natuurlijk hetzelfde.
  • Formaat – De afmeting is kleiner dan een gemiddelde kookplaat. Dit is omdat het dan goed op een tafelkoelkast past. Zoek je meer ruimte op je kookplaat? Dan is een andere oplossing aan te raden.

De beste vrijstaande inductie kookplaten

Er is veel keuze en verschillende merken bieden een breed assortiment aan losstaande inductie kookplaten. Dit maakt het lastig om te kiezen. Bekijk op deze pagina de top 5 van de meest populaire modellen.

Opzoek naar een ander type inductie kookplaat?

Is een vrijstaande inductiekookplaat toch niet hetgeen dat je zoekt. Bekijk dan onze pagina over inbouw inductie kookplaten. Deze heeft wel wat meer ruimte nodig in je keuken maar is fraaier voor het oog en kan meer vermogen leveren door de Perilex aansluiting.